Баскетболистът на Макаби Тел Авив, воден от националния ни селекционер Пини Гершон, Д’ор Фишер пострада сериозно, след като е бил атакуван тази нощ пред клуб в Тел Авив. Американецът е с рани по челото и бузата, след като неизвестен засега човек е хвърлил стъклена бутилка по него, се казва в официалното съобщение от клуба.

Един от най-стабилните играчи на Макаби този сезон и титулярен център на жълтите, в момента е подложен на операция. „Той има сериозна травма, засегнат е лицев нерв. Разкъсването е дълбоко, но се надяваме, че няма да има трайни последици. Лекарите се опитват да възстановят нерва, доколкото е възможно. С операцията са се заели двама пластични хирурзи, но тя ще продължи няколко часа”, коментират от болницата, в която е настанен Фишер.

Медиите в страната вече коментират, че центърът на Макаби е бил замесен в разпра около 4 часа тази нощ пред популярен клуб в Тел Авив. Прави се проверка на охранителните камери на заведението, за да се разбере дали скандалът е започнал вътре.

Инцидентът означава нов проблем за наставника Пини Гершон преди последното гостуване на Макаби Тел Авив от Топ 16 в Евролигата този четвъртък на АЛБА Берлин. „Жълтите” загубиха реални шансове да продължат напред за четвъртфиналите, а единственият останал вариант да излязат от групата си е при победа над немците, успех на Реал Мадрид над Барселона, а после победа над Барса с повече от 20 точки в последния мач.