Идиотската прическа на Кевин Лав, сътворена не от друг, а от съотборника му в националния отбор на САЩ Ламар Одъм, била причина за успехите на американците. Днес те се класираха на финал на Световното първенство по баскетбол за първи път от 16 години насам, и според Лав, именно резката на главата му е била на късмет.

Кевин, който смени облика си и след първия мач на САЩ на Мондиала, когато обръсна дългогодишно поддържаната си брада, смята, че новата му прическа е доста хубава, макар и в следствие от „недораузмение”.

Първоначално Лав отговори уклончиво на въпроса, кой го е подстригал: „Не е Ръсел Уестбруук...Ще ви подскажа...Той е един от центровете ни,” с което стана ясно, че става дума именно за Ламар Одъм. „Първоначално беше само малко, но аз реших, че трябва да продължим линията докрай.”

На излизане от микс-зоната, Лав налетя на своя „палач” Одъм, и му прошепна „Казах им, да знаеш”! Самият Одъм обаче отрече през смях – „О, много ми харесва прическата му. Мисля, че бръснар близо до нашия хотел му я направи”.

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.