Суперзвездата на Аржентина Луис Скола бе в отлично настроение, след като тимът му спечели пето място на Световното първенство по баскетбол в Турция. „Гаучосите” се наложиха над Испания, и така нанесоха още едно поражение на вече бившия първенец на планетата.

Скола разговаря повече от половин час с всички журналисти в микс зоната, споделяйки задоволството си от добрия турнир за неговия отбор. Той призна, че в момента може да мисли само за седмицата почивка, която му предстои, преди да стартира подготовка с клубния си тим Хюстън Рокетс.

Точно преди да се прибере в съблекалнята, Скола бе спрян и от голяма китайска група медийни представители, и реагира спонтанно: „Ооо, пак китайци! Вие сте навсякъде!” Въпросните журналисти разкриха на аржентинеца, че един от най-популярните баскетболисти в света – Яо Минг, който е и съотборник на Скола в Хюстън, днес има рожден ден. Така той използва възможността да отправи специално послание до китайския център, което да бъде излъчено по местните телевизии.

Минг не участва на Мондиал 2010 с националния тим на Китай, тъй като се възстановява от контузия.