Загубата на Хърватия от Бразилия снощи в група В на Световното първенство по баскетбол доведе до два регионални сблъсъка с изключителен заряд. Хърватите ще трябва да се изправят срещу Сърбия на осминафинал, а Бразилия ще срещне другата южноамериканска сила Аржентина.

Докато в бразилския лагер приеха спокойно съперника, хърватите си спретнаха скандал помежду си, заради провала срещу Селесао и трудния следващ опонент.

„Не знам какво се случи. Нещата просто не изглеждаха както трябва на терена,” призна гардът Роко-Лени Укич след мача с Бразилия.

За разлика от Марко Попович, той не използва думата „срам” в изказването си пред медиите, но добави: „Това е един от най-слабите мачове на отбор, в който аз съм играл, изобщо.”

„Проблемът не е само в резултата, и в това, че паднахме с 18 точки. Просто не изглеждахме добре на паркета. Просто нищо не ни се получаваше, и в нападение, и в защита. Отборният дух се губи лесно, когато не си компактен. Когато имаш 17 дупки, не можеш да ги запълниш всичките. Когато затвориш една, друга протича. Така бяхме и ние,” разочаровано клатеше глава Роко.

„Знам, че звучи глупаво в момента, но ние все още имаме своите шансове. Знае ли човек, може кармата ни да се обърне с една победа срещу Сърбия, и да станем световни шампиони,” завърши Укич.

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.