Брандън Хийт изигра само един мач с екипа на Левски, след завръщането си след контузия, и замина за Ливан, където ще доиграе сезона.

Финансовите проблеми на Левски оставиха Хийт без други възможности, след като клубът не успя да изпълни задълженията си към играча.

Плеймейкърът получи офертата от ливанския Саджес, когато пристигна в София, и след доста размисъл, в крайна сметка прие предложението, което бе неизмеримо финансово.

Преди да замине за Ливан, Хийт отправи и специални благодарности към Левски, след като спечели требъл миналата година със "сините" и бе любимец на всички.

"Изключително съм благодарен на Левски, за страхотните месеци от миналия сезон. Още ми е трудно да приема, че отборът изпадна в такава ситуация, след като спечели требъла. Взех решението да замина за Ливан много трудно, защото много исках да остана и да помогна на Левски. Офертата обаче ще спаси целия ми сезон, във финансово отношение, и се надявам всички в България да ме разберат," заяви Хийт пред официалния сайт на клуба. "Левски си остава мой дом и винаги ще се радвам да се върна тук. Няма да крия, ще стискам палци нещата да се оправят бързо и догодина пак да съм тук."

"Благодаря и на феновете на Левски особено много, защото не съм се чувствал толкова обичан никъде, където съм играл," добави той.

Хийт тренира с юношеския тим на Левски преди да отпътува и пожела успех на "сините" таланти, в които призна, че вижда много потенциал.