Гръцкият гранд Олимпиакос не крие амбициите си да разбие хегемонията на големия си съперник Панатинайкос и да намери реализация на европейската сцена.

Клубът от атинския квартал Пирея подготвя умопомрачителна оферта към една от най-големите световни звезди в баскетбола Коби Брайънт. Собствениците на Олимпиакос братя Ангелопулос обмисляли предложение в размер на 60 милиона долара, за да си осигурят за 3 години услугите на Брайънт. Информацията изтече от италианския сайт basketcentral.it, който цитира източници от клуба.

Офертата включвала вила на средиземноморското крайбрежие, включително заплащане на агента на баскетболиста, само за да пристигне за преговори. Част от проекта на босовете на Олимпиакос е и построяването на зала с капацитет 15-20 хиляди, която да е по подобие на тези в НБА, както и закупуването на частен самолет за нуждите на отбора.

Преди време пък се заговори за интерес на „червените” към друга звезда от НБА Леброн Джеймс, но темата остана без продължение, а спряганата сума бе с 10 милиона по-малко.