Най-добрия стрелец в турнира за Купа УЛЕБ и Адриатическата лига за миналата година Милан Гурович потвърди, че ще играе за националния отбор на Сърбия на Евробаскет 2007.

Крилото на „плавите” отпътува днес за Полша, където ще подпише договор за две години с първенеца на страната Проком Трефл, съобщава bulgarianbasket.com.

Гурович заяви, че ще играе за „репрезентацията” заради всички фенове на баскетбола в западната ни съседка.

„За мен е чест да играя за Сърбия. Щастлив съм, че съм роден в тази страна и се радвам, че ще играя за родината си,” каза Милан Гурович. "Имаме много млади играчи, но всичките те са изиграли много срещи. Няма да сме фаворити, но няма да сме и аутсайдери. А и по-добре да ни смятат за аутсайдери, и да можем да направим нещо, отколкото да сме фаворити на първенството и да не сполучим.”

Гурович продължи:„За мен е голяма чест да бъда капитан на отбора, щастлив съм, че ще бъда първият капитан на Сърбия след тези бурни 60 години. Просто нямам думи...Реших да играя заради народа на Сърбия, заради нашите в Косово и заради Република Сръбска. Така трябва да направят и останалите. И още нещо, нека на всички е ясно, че не играя заради федерацията на Сърбия. Те не ме вълнуват,” завърши Гурович, който ще се присъедини към лагер сбора на Сърбия на 25 юли.

Треньорът Зоран Славнич се надява, че и Петър Попович, Саша Павлович, Дарко Миличич и Марко Ярич също ще играят за Сърбия на Евробаскет 2007 в Испания.