Националният селекционер на България Пини Гершон прекрати втория мач на своя клубен отбор Макаби Тел Авив при гостуването им във Франкфурт на Дойче Банк Скайлайнърс. Причина за това бяха съдиите на срещата, които загубиха контрол над срещата и обстановката бе нажежена, информира bulgarianbasket.com.

Макаби гостува във Франкфурт на германския отбор с Илиян Евтимов в състава за две контроли в неделя и понеделник. В първата от тях германския тим спечели със 73-70, а Евтимов вкара 13 точки за победителите. Играчите на Макаби Тел Авив обаче бяха далеч по-съсредоточени във втората среща и на почивката имаха аванс от 8 точки – 45-37. Преднината им нарасна дори до 16 точки (63-47) след 30 изиграни минути.

В 33-та минута немският национал Конрад Визоцки пропуска от тройката докато бе пазен от Тал Бърщайн. Двамата се сблъскват и падат на земята, след което Бърщайн става пръв, а Визоцки си протяга крака и го спъва. Израелецът пада, а по-късно рита германеца за некоректното му поведение.

Всичко това се случва пред скамейката на Макаби Тел Авив. Един от реферите отсъди директно неспортменско нарушение на Бърщайн, който не бе съгласен с решението му и след спора му бе дадено техническо, а след него и дисквилифициращо нарушение. Това вбеси Гершон, който извади отбора и прекрати срещата.

Треньорът на домакините, турчинът Мурат Дидин не се противопостави и така мачът не приключи. Резултатът, при който той бе прекратен бе 65-55 в полза на Макаби Тел Авив.

Отборът на Гершон се подготвя за голямото дерби в Евролигата на 8 януари, когато в Тел Авив гостува Олимпиакос – бившия тим на израелския специалист.