„Колкото по-бързо се възстанови дербито Левски- ЦСКА, толкова по-добре за българския баскетбол”, категоричен бе легендарният ни баскетболист и настоящ треньор Георги Младенов. Той облече отново „синия” екип за демонстративния мач между ветерани на Левски и ЦСКА за откриването на обновената зала „Румен Пейчев” на стадион „Българска Армия”.

„Има ли дерби в Испания без Барселона и Реал Мадрид или в Сърбия без Цървена звезда и Партизан? Имам спомени от нашето дерби. Ние живеехме за тези мачове. Този мач ми носи носталгия. Спомени, в които това дерби е било всичко. Продължавам да твърдя, че без това дерби спортът в България не е същият. Това е солта на цялото първенство. Мачовете, в които всеки един се вдига, за да играе. Мечтая Арена Армеец да се напълни за баскетболен мач. Смятам, че всички имат носталгия за това дерби. Не е важно кой е победил днес. Победата ще е важна, когато се възстанови дербито”, коментира още Георги Младенов след шоу-мача и добави:

„Сашо Чакмаков показа, че обича ЦСКА и е фен на клуба, а не запалянко. Дано от него се започне и продължи така, защото спортът трябва да се върне там, където беше. Сега сме бледа сянка на това, което беше преди години. Ще ви напомня само Олимпиадата в Лондон. Аз не си спомням такава година. Просто ми е мъчно. Аз живея за спорта и за баскетбола, и понякога ми става мъчно. Ние се надяваме на някакво чудо, но това, което се направи в последно време, да бъде начало за възраждане на баскетбола.”