Международната федерация по баскетбол (ФИБА) отхвърли жалбата на Гърция за наказанията на двамата национали, които се сбиха по време на приятелския мач със Сърбия преди седмица.

Вчера ФИБА наложи тежки наказания на федерациите на Сърбия и на Гърция и на техни играчи от националните отбори след масовото сбиване по време на контролната баскетболна среща между двата тима, която се игра в Атина на 19 август.

Федерациите на Сърбия и Гърция са глобени с по 20 000 швейцарски франка като средствата ще се използват за образователни програми за млади баскетболисти. Сръбският баскетболен национал Ненад Кръстич е наказан с лишаване от права за три мача и глоба от 45 000 швейцарски франка.

Центърът на отбора на Оклахома от НБА хвърли стол и разкървави главата на гръцкия играч на Олимпиакос Йоанис Бурусис при мелето между играчи на двата отбора.

Искрата пламна след спречкване между Антонис Фотсис от Гърция и Милош Теодосич от Сърбия по време на прекъсване 2:40 минути преди края при резултат 74:73 за Гърция.

Теодосич (Сърбия) и гърците Фотсис и Софоклис Схорцанитис са наказани за по два мача за световното първенство по баскетбол за мъже, което стартира в събота в Турция.

Сърбия среща в своята група отборите на Ангола, Германия и Йордания, а Гърция играе с Китай, Русия и Пуерто Рико.