Интересен баскетболен проект стартира екснационалката Екатерина Кюркюлос.

“The Little Team” е баскетболен отбор за деца на възраст от 3 до 5 годишна възраст. Целта на спортните занимания е забавлявайки се децата да придобият една начална физическа култура, която да постави стабилни основи за тяхното развитие. Тренировките са изцяло съобразени с крехката възраст на малчуганите.

Провеждат се в Пловдив, един път в седмицата и са с продължителност от 1 астрономически час. Упражненията са кратки и забавни, което позволява на децата да не губят интерес и концентрация.

Екатерина Кюркюлос е бивша професионална състезателка по баскетбол.

„Играла съм дълги години за националния отбор на България, както за подрастващите гарнитури, така и за представителния ни женски отбор. Кариерата ми е преминала главно в чужбина - състезавала съм се за отбори в Италия, Израел, Франция и Люксембург. Захранена съм със спорт от най-крехките си години, което смятам че е било изключително важен фактор за моето физическо и личностно развитие. Днес като майка на едно прекрасно две годишно момиченце, съм решена да предам знанията, опита и позитивната си енергия на най-малките човечета, за да бъдат силни, уверени и отворени към света”, споделя Екатерина, която е дъщеря на треньора Тина Димитрова, настоящ спортен директор на Академик Бултекс 99.

Подробности за проекта ще откриете на Facebook-страницата му: