Турският Ефес Пилзен се раздели със старши треньора Дейвид Блат „по взаимно съгласие” часове след срамното поражение на тима от Пинар Кършияка със 77:81 у дома и изостана още от лидера Бешикташ.

Блат пое носителя на купата на Турция в началото на сезона, но не успя да запише никакви успехи до момента. Ефес отпадна във втората групова фаза на Евролигата, игра финали за двете турски купи, но загуби, а не е водач и в първенството.

След поредното унижение, този път пред собствена публика, генералният мениджър на истанбулския гранд Енгин Йозерун обяви, че клубът освобождава Дейвид Блат. До края на сезона, от чиято редовна част остават три мача, Ефес ще бъде воден от Екрем Мемнун.

„След отпадането от Европа, първенството вече е наша единствена цел и трябва да побеждаваме тук. Поражението от Пинар Кършияка ни накара да седнем и да поговорим и в крайна сметка стигнахме до взаимното решение, че е най-добре пътищата ни да се разделят,” заяви Йозерун. „Пожелаваме на Дейвид Блат всичко най-хубаво и му благодарим да свършената работа.”