Вицепрезидентът на СК Динамо Владимир Михалевский призна пред сайта Чемпионат.ру, че баскетболния отбор се надява да получи квота за участие в най-силния европейски клубен турнир Евролигата през следващия сезон.

„Не мога да кажа, че сезонът е провален, но също така не мога да заявя, че е успешен. В шампионата на Русия още нищо не е решено, плейофите са пред нас. В Купа УЛЕБ останахме трети, което при определено стечение на обстоятелствата, може да ни прати и в Евролигата,” заяви босът и обясни:

„Съгласно регламента на Евролигата, една страна може да има до четири представителя в турнира. До момента договор с Евролигата имат ТАУ Керамика и Уникаха, а в от първенството най-вероятно ще се класират Реал и Ховентут, който спечели Купа УЛЕБ и така си гарантира участие в Евролигата. Другият финалист за УЛЕБ – Жирона – също е от Испания, а трети идва Динамо, което може да се окаже печелившо за нас.”

Помолен да коментира информациите в агенциите за преговори с националния селекционер на България Пини Гершон, Михалевский заяви: „Не знам откъде журналистите са взели такава информация. Клубът не е водил преговори с Гершон, неговата кандидатура дори не е разглеждана.”

Междувременно стана ясно, че последният мач на Динамо в руското първенство, срещу Триумф, най-вероятно ще бъде преигран. Срещата от четвъртфиналите завърши с победа на Триумф с 88:86, след кош в последните секунди. При резултат 85:86 домакините реализираха, но според Динамо, кошът е паднал след сирената. Окончателно решение за този инцидент ще бъде обявено по-късно днес от Руската баскетболна федерация.