18 точки за Бост при завръщането му във френското първенство

Дий Бост демонстрира страхотна форма и бе в основата на успеха на АСВЕЛ над Париж във френското първенство. Тимът от Лион се наложи с 86:69 като гост и взе десети успех в шампионата.

Бост игра най-много от тима си и остана на терена 30 минути. Той записа 18 точки, като вкара 4 от шестте си стрелби за три точки. Гардът добави 2 борби и 4 асистенции.

В Италия, Илияна Георгиева помогна от пейката на своя Фаенца за победата в местния елит над Валдарно със 70:54. Българското крило получи 14 минути игрово време и завърши с 4 точки и 2 борби. Фаенца е с баланс от 6-11 и на 29 януари излиза срещу Кампобасо.

В Испания, Дейвид Кравиш изигра стабилен мач и помогна на Уникаха Малага за успеха след драма с продължение срещу Манреса след 98:94 като гости в среща от 17-и кръг в ACB лигата.

Националът бе сред титулярите за Уникаха, като остана в игра 26 минути. В тях Дейвид Кравиш остави срещу името си в статистиката 8 точки, 11 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка и 2 чадъра. Следващият съперник на Уникаха е Валенсия.