Дерик Роуз демонстрира отново най-доброто от качествата си,  след като се появи в игра за първи път от девет месеца, в официален мач. Преди 2 седмици гардът на Чикаго се завърна на терена, след операция на менискуса, в двустранна игра на американския национален отбор в Лас Вегас.

Сега, вече в "Юнайтед Сентър", залата на неговите "Бикове", Роуз игра в официален мач. Той бе приветстван по невероятен начин от феновете в Чикаго, които не спряха да аплодират с удоволствие всяко негово отиграване.

Това  стана по време на контролната среща на националния отбор на САЩ  с Бразилия, завършила 95:78. Американците поддържаха аванс през целия двубой, като постепенно я увеличаваха. Страхотно включване направи младата звезда Антъни Дейвис, родом от Чикаго, който взриви трибуните с ефектни забивки и много качествени отигравания под двата коша.

Това е първа официална контролна среща и за двата отбора преди старта на  Световното първенство в Испания, което започва след две седмици.

Антъни Дейвис вкара 20 точки, взе осем борби и  направи пет блокади. Джеймс Хардън добави 18 точки за янките, а  Клей Томпсън - 10, включително уникална тройка в началото на  четвъртата част.

За гостите от Бразилия Тиаго Сплитер вкара 16  точки.