Бившият състезател от Националната баскетболна лига (НБА на САЩ) Денис Родман съобщи, че възнамерява отново да посети Северна Корея.

Връщам се на 1 август. Нямам никакви конкретни планове какво ще правя там. Просто ще прекараме известно време и ще се постараем да ни е приятно – заяви Родман на благотворителна вечер в събота в Маями.

Ако посещението се осъществи, то ще е първото на баскетболиста след ескалацията на напрежението на Корейския полуостров. КНДР вече обяви, че е "навлязла в състояние на война" с Южна Корея. Освен това Пхенян заплаши да нанесе ядрен удар по територията на САЩ.

Родман вече посети КНДР и се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Според него агресивната реторика на режима в Пхенян не представлява реална заплаха. Руснаците (през 50-те и 60-те години) също заплашваха (САЩ) и тогава всичко бе сериозно, каза баскетболистът. Той (Ким Чен Ун) просто иска да го обичат. Иска му се просто да седне и да поговори. Това е всичко.

В началото на март в интервю за телевизия Ей Би Си Родман заяви, че Ким Чен Ун просто иска президентът на САЩ Барак Обама да му позвъни. Ким обожава баскетбола. Казах му, че и Обама обича баскетбола... Така че нека започнем с това – добави Родман по повод разговора си със севернокорейския лидер./БГНЕС