Бившият легендарен баскетболист и настоящ вицепрезидент на сръбския баскетболен съюз Деян Бодирога може да оглави ФИБА Европа. Сръбското издание „Блиц” твърди, че местната баскетболна централа е дала зелена светлина за това и Бодирога ще може да смени исландеца Олафур Рафнсон още преди края на неговия мандат.

Знаменитият екс-капитан на сръбския национален тим отговаря на всички условия да заеме престижния пост. Има многобройни контакти на Стария континент, а в последните две години успешно изпълнява задълженията си като втори човек в местната федерация по баскетбол.

„Това е висок пост, който носи голяма отговорност и за който са необходими обективност, способност за справяне с проблемите. Да, Деян няма опит, но това за него може да е голямо предизвикателство, защото в момента ФИБА Европа е в лоша ситуация и с много проблеми”, коментира за „Блиц” Борислав Станкович, почетният генерален секретар на ФИБА.

Зад кандидатура на Бодирога редом със сръбската федерация, са някои от най-големите европейски клубове, както и централи като тази на Испания, Гърция, Италия, Русия, Франция и др.