Отборът на ЦСКА Москва запази перфектния си актив от началото на сезона в баскетболната Евролига, след като в двубой от осмия кръг се наложи с 99:97 точки след продължение над литовския Жалгирис Каунас.

Срещата бе повторение на мача за третото място от последното издание на турнира, но този път успехът бе за "армейците", след като 24 точки отбеляза гардът Серхио Родригес.

В Москва домакините изоставаха с 9 точки три минути преди края, но серия от 15:6 им позволи да вкарат мача в продължение и да стигнат до осмата си победа за сезона.

Кори Хигинс добави още 23 точки за ЦСКА, а за Жалгирис с 19 точки бе Антанас Каваляускас. Още 14 прибави бившият гард на Милуоки Бъкс Нейт Уолтърс.

В Атина Панатинайско се наложи над гостуващия Барселона със 76:70 точки.

"Зелените" взеха аванс още в първото полувреме на мача, който задържаха без особени затруднения до самия му край. Дешон Томас бе най-резултатен за Панатинайкос с 14 точки, но ключова за победата на домакините се оказа силната игра на състезателите от пейката, след като всички 12 в групата за мача успяха да запишат името си сред реализаторите.

За Барселона Кайл Курич реализира 17 точки.

В последния мач от програмата в сряда Олимпия Милано записа шестата си победа за сезона, надделявайки над испанския Баскония с 93:90 точки. Срещата в модната столица на Италия бе много интересна за зрителите, като предложи серия от атрактивни изпълнения. Гостите от Испания бяха изоставащи в резултата през цялото време, но в последните минути на няколко пъти бяха на две точки от съперника си, но така и не успяха да направят обрат.

Владимир Мицов реализира 22 точки за победителите, а още 20 вкара Майк Джеймс. За Баскония Венсан Поаре и Мат Джанинг завършиха с по 18 точки.

Лидер в класирането в Евролигата е шампионът Реал Мадрид с 8 победи от 8 мача, колкото има и вторият ЦСКА Моска.

Надолу в таблицата следват турските Фенербахче, Анадолу Ефес, както и Олимпия, Панатинайкос, Барселона и гръцкия Олимпиакос, който затваря челната осмица.

Резултати от осмия кръг в Евролигата по баскетбол за мъже:

Химки (Русия) - Будучност (Черна гора) 85:69
ЦСКА Москва (Русия) - Жалгирис Каунас (Литва) 99:97 след продължение
Панатинайкос (Гърция) - Барселона (Испания) 76:70
Олимпия Милано (Италия) - Баскония (Испания) 93:90