В столичната Борисова градина се проведе празничен 3х3 турнир по случай втори юни. Проявата бе организирана от ЦСКА 3х3 и е първият турнир на открито този сезон в София. За събитието проведено под надслов „Спортувай в твоя град“ помогнаха и Столична община и БФБаскетбол.

Осем от най-добрите отбори премериха сили в прохладното и сиво неделно утро, но настроението бе на точно противоположния полюс. Официалната настилка и кошове дадоха възможност на всички да покажат най-доброто от себе си и атрактивните отигравания не веднъж изправяха публиката на крака. Първо място зае отбор дошъл чак от Благоевград. Момчетата от Gatorade, в състав Иван Мирчев, Иво Славчев и близнаците Милен и Тодор Захариеви се пребориха на финала с фаворитите от Вожда и Зулусите (Любомир Кочев, Данаил Христов, Васил Голов) в резултатен и напрегнат финал, завършил 20:10. Третото място спечели тима на Утайките – Марио Юруков, Христо Михайлов и Атанас Миланов, а МГУ затвърдиха добрите си участия в турнирите на БК ЦСКА с четвъртото си място.

Съревнованието по стрелба от тройката спечели Любомир Кочев, в оспорвана надпревара измежду 12 участници и показа, че е страшилище за противника не само под коша, но притежава точен мерник и от разстояние.

Турнирът бе пореден шанс на отборите да се класират на 3х3 финалите на България, които ще се проведат на 16-ти юни в София. До края на седмицата ще са ясни всички отбори и играчи, които след две седмици от днес ще излъчат първенеца на страната, който ще защитава баскетболната ни чест на международни турнири това лято.