Различните политически убеждения на две популярни личности в турския баскетбол продължават да повишават напрежението между тях. Новоизбраният президент на местната федерация – бившият баскетболист Хедо Тюркоглу и настоящият играч на Оклахома Сити Тъндър Енес Кантер влязоха в открит сблъсък.

„Преди две години казах, че главата на Кантер не работи правилно и той доказа, че съм бил прав. Той е предател и се нядявам, че никой няма да има син като него”, заяви Тюркоглу за Енес Кантер.

Тюркоглу игра редовно за националния отбор на Турция през състезателната си кариера, докато Кантер не е бил част от държавния тим на страната си от 2011-а година. Освен това през 2013-а Кантер влезе в конфликт с федерацията, сочейки политическите си убеждения като причина да не бъде извикан в отбора.  

Енес Кантер публикува снимка с Хедо Тюркоглу и турския президент Реджеп Ердоган, като написа: „Затова не бях извикан.” Баскетболистът на на Оклахома е отявлен привърженик на политическия противник на Ердоган - Фетхуллах Гюлен.