Президентът на ЦСКА Москва Андрей Ватутин коментира ситуацията около сръбския гард Милош Теодосич. Според Ватутин, Теодосич все още не е решил дали да се присъедини към отбор от Евролигата след като се раздели с Лос Анджелис Клипърс. 

„Говорихме и разбрах, че все още не е решил дали да се върне в Европа и да играе за някой отбор в Евролигата или да се съсредоточи върху националния тим на Сърбия за предстоящото Световно първенство“, коментира босът на ЦСКА Москва. 

В сръбските медии пък се появиха информации, че Теодосич се готви за играе за Сърбия още в наближаващите мачове от световните квалификации през февруари.

„Той ще направи всичко възможно да играе за националния си тим. Също така съпругата му очаква дете и той иска да направи най-доброто за семейството си. Баскетболът не е единственото нещо в съзнанието му в момента“, добави Андрей Ватутин. 

Колкото до решението на Милош Теодосич през 2017-а да напусне ЦСКА Москва и да се присъедини към ЛА Клипърс, Ватутин каза: „Той е истински генерал на терена, но за НБА трябва да си млад и здрав. Той нямаше късмет с контузиите в поседната година и половина. Независимо от това свърши добра работа. Ако не беше отишъл в НБА, щеше да съжалява до края на живота си.“