Мъжкият баскетболен отбор Ямбол ще участва в международен турнир в македонския град Кавадарци от 18 до 20 септември. В четиристранната надпревара ще се включат още домакините от Фени Индъстрис, които са шампиони на Македония, Рилски спортист (Самоков) и още един отбор от македонската елитна дивизия, който ще бъде уточнен по-късно.

Ямболци тръгват за Македония на 16 септември. Те ще пренощуват в Самоков и на следващия ден ще се отправят за Кавадарци. Като част от подготовката за новото първенство отново ще бъде организиран и традиционният турнир в памет на Петър Майсторов в Ямбол. Той ще се състои в периода 1-3 октомври или 8-10 октомври.

Датите ще бъдат съобразени с календара за подготовка на отборите, който ще бъдат поканени за участие в надпревара. Ямболският клуб ще продължи и сътрудничеството си с новия член на елитната турска дивизия Одрин.

През изминалия сезон двата тима си размениха визити. Турците гостуваха в България през януари, а Ямбол върна визитата през април. Освен в двата турнира и евентуалното гостуване на Одрин, от БК Ямбол ще организират и няколко други предсезонни контроли, които ще дадат възможност на отбора да се обиграе.