Уникално баскетболно шоу организира ДАМС с медиен партньор Дарик Радио по случай Деня на спорта - 17-ти май. Състезанието е по точна стрелба между отбори, представляващи 10-те най-големи градове в България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич и Шумен.

Отборите са съставени от по 12 души - знакови и популярни хора от съответния град, някои, свързани с баскетболната игра. Началото на шоу-турнира за всички градове е точно 14 часа в събота на 17-ти май. Тогава започва и прякото предаване на Дарик Радио.

Босът на Дарик радио Радосвет Радев обеща пред медиите честно и коректно отразяване на надпреварата.

В Пловдив събитието ще бъде на Гребния канал, а треньор на тима е баскетболният спец Любомир Гичев. Неговият тим е със сериозна заявка за призово класиране, а в състава има много бивши баскетболни звезди .

Във Варна тимът се събира на входа на Морската градина. Отборът е воден от адмирал, а баскет ще играят председателят на Общинския съвет, актьор, учител и бизнесмен. За къде без шоумена Теди Джорджо – той със сигурност ще се раздаде докрай! За подготовката на отбора следи зоркото око на главният експерт на ДАМС във Варна.

В Русе турнирът ще е на площад „Свобода”. Отново и тук селекцията е атрактивна с присъствието на баскетболни хора.

Шумен влиза в битката с хора от културния и бизнес елит на града. Естествено турнирът е в центъра на града.

Добрич представя отбора си на централния площад, а местните фенове отсега обещават бурна подкрепа.

Сливен събира привържениците си пред спортна зала „Васил Левски”, а амбицията на кмета Йордан Лечков е както навремето във футбола, от паметното американско лято -медал или място в четворката.

Стара Загора също приема сериозно „Битката на градовете”. Баскет-шоуто ще се играе пред Общината.

Плевен е с отбор, воден от кмета и капитан на отбора Найден Зеленогорски.

Бургас извежда селекцията си на площад „Тройката”, а тимът ще води Тотко Дремсизов - председател на Областен Съюз по футбол.

София ще бъде със звездна селекция. Председателят на ДАМС Весела Лечева тренира усилено, ще й партнират кметът Бойко Борисов, Ники Кънчев, Румънеца и Енчев, Иван и Андрей. Към тима буквално в последния момент се присъедини след пореден успех и най-добрия ни гимнастик Йордан Йовчев. Данчо разбира от баскет, неговата съпруга е бивша състезателка и от време навреме играят в свободното време. Безспорен блясък ще донесе и присъствието на Стефка Костадинова. Нейният хъс и желание за победа ще мотивират тима. Жени Раданова е също включена в отбора, има и тайни козове, но те ще бъдат изненада за зрителите на ул. Гурко между Националния стадион и Спортната палата.

Кой ще победи в „Битката на градовете” – очаквайте да чуете от прякото предаване на Дарик радио и на сайта Гонг.бг.