Старши треньорът на баскетболния Олимпиакос Дейвид Блат съобщи с отворено писмо, че страда от множествена склероза. 60-годишният специалист е научил за заболяването си преди пет месеца.

"След като преодолях първоначалния шок и болката от разбирането как това би могло и може да промени живота ми, реших, че няма да се предам пред нищо", пише Блат.

"Опитвам да се адаптирам и и да опитам да продължа живота си по най-нормалния начин. Първото нещо, което направих, след като разбрах, беше да се върна към методологията си на треньор по баскетбол за решаване и преодоляване на трудностите", споделя още Блат.

По-голямата част от треньорската кариера на Блат, който има американски и израелски паспорт, преминава в Европа. Между 2014 и 2016 година той бе начело на Кливланд Кавалиърс в Националната баскетболна асоциация и изведе отбора до участие във финалите през 2015 година. Сред останалите му най-значими успехи са трофея от Евролигата от 2014 година, трофея от Еврокъп от 2018 година и бронзовият медал с Русия от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година./БТА