Екипът на „Баскетболни Деца“ дава възможност на състезатели от баскетболните клубове в страната да участват в проекта при преференциални условия. Всички състезатели, определени за най-полезен състезател/състезателка на финалните турнири при подрастващите на БФ Баскетбол ще получат 50 % отстъпка от таксата за участие в едноседмичния баскетболно- образователен лагер. БФ Баскетбол в лицето на президента Георги Глушков приветства идеята, а Гергана Иванова от Берое Стара Загора вече е първият най-полезен състезател, който може да се възползва от отстъпката. Иванова е състезателка на Берое и бе избрана за МВП на финалите за девойки до 19 години, които завършиха наскоро в Стара Загора.

В момента текат финалните турнири при юноши до 19 години, като предстоят още такива за 16, 14, 12 и 10 годишни при момчета и момичета. Общо 10 състезателя и състезателки ще имат възможността да се възползват от партньорството между БФ Баскетбол и Баскетболни Деца. Едноседмичният лагер (5-12.08.2018 г.) във Велико Търново предвижда индивидуални тренировки, включващи основните баскетболни елементи - нападение, защита, дрибъл, пасове и кондиция.

Екипът е гласувал доверие на 6 треньора с опит в баскетбола и организирането на подобни кампове, които ще се занимават с децата ежедневно. Програмата включва още гости от баскетболния свят у нас, интересни лектори и предпиремачи от бизнеса и икономиката, успели личности, кратки семинари и ролеви игри, които са популярен начин за обучение и образование по света. Имената на гостите ще бъдат допълнително обявени.

Проектът „Баскетболни Деца“ се радва на изключителната подкрепа на Община Велико Търново и позитивното отношение на кмета инж. Даниел Панов, на своите партньори Фондация Либертарианство и Американски колеж Аркус – Велико Търново, на медийното съдействие от страна на Янтра Днес и на подкрепата на БФ Баскетбол. Цените за участие в кампа във Велико Търново от 5-12.08.2018 г. са 380 лева с нощувки на база пълен пансион. Цените включват още екипировка и участие във всички странични дейности от образователен, културен и социален характер. За повече информация, посетете официалната страница на „Баскетболни Деца“ – http://hoopkidsbasketball.com/