На 12 юни от 11.30 часа в Музея на спорта единственият баскетболист, играл на три Олимпиади и знаменосец на групата в Рим през 1960 г. Георги Панов-Гецата ще представи книгата на своя живот между двата коша „Благодаря ти, баскетбол!”

В нея той разказва различни интересни случки, които са подредени в хронологичен ред от записалия ги доктора по психология в УНСС и баскетболен треньор Венци Йорданов.

Освен играл на три Олимпиади 81-годишният днес Георги Панов е участник на единственото световно първенство на България – в Чили през 1959. Сребърен и бронзов медал от европейски първенства. Има два финала и един четвъртфинал с Академик (Сф) в турнира за КЕШ. Многократен първенец на България с екипа на „студентите”.

Веднага след края на презентация на книгата „Благодаря ти, баскетбол!” в баскетболната зала на стадион „Васил Левски” Гецата ще се срещне с деца от школата на БУБА, на която той е един от основателите.

Поканени са негови съотборници, както и президентът на федерацията Георги Глушков, председателят на ОСК Лукойл Сашо Везенков, рекордьорът по титли на България като състезател Тодор Стойков, който също се превърна в легенда на Академик, бивши съдии и приятели на автора.

Корицата на книгата