Капитанът на националния тим по баскетбол на Сърбия Милан Гурович заедно с няколко от съотборниците си – Дарко Миличич, Миле Илич, Милош Теодосич и Неманя Александров приема тежко отпадането на любимия му Цървена звезда от Шампионската лига.

Баскетболистите бяха сред над 50-техиляди футболни запалянковци, които подкрепяха звездашите в реванша срещу Рейнджърс онзи ден завършил 0:0 в Белград.

„Какво да кажа… Криво ми е… Мисля, че Звезда заслужи да влезе в групите на лигата. Тежко ми е, защото винаги съм непоправим оптимист”, коментира Гурович, който има доста скандална слава на терена и извън него.

Пред вестник „Курир” един от най-добрите сръбски играчи споделя, че още преди двубоя се е чувствал феноменално заради отношението на феновете на път за Мала Маракана.

„Толкова много хора ме приветстваха. Наистина е страхотно, че доживях такова нещо”, разказва Милан Гурович, който след края на изминалия сезон обяви, че напуска „червено-белите” в посока Полша, но не крие, че след края на състезателната си кариера иска да работи именно за Цървена звезда.

„Знам точно какво им е на футболистите и ми става още по-криво”, заявява баскетболистът, който обаче е играл и за големия съперник на Звезда в Сърбия - Партизан.

Националният отбор по баскетбол на Западната ни съседка пък се готви за Европейското първенство в Испания с желанието да си върне позагубените позиции в челото на Стария континент.