В Париж се проведе 38-то издание на турнира „Петте топки“,  организирано от престижното бизнес училище ESSEC. В него взеха участие университети от десет страни от Европа, Африка и Азия с отбори по  баскетбол, хандбал, волейбол, футбол и ръгби.

Българският Университет за национално и световно стопанство (УНСС)  бе представен от отборите си по баскетбол, които спечелиха първо място при мъжете и и второ при жените в турнира.

Женският тим на УНСС, с треньор пр. д-р Венцислав Йорданов, си размени по една победа със силния отбор на ULM- Белгия и бе безапелационен  срещу момичетата от Американския колеж за Средния Изток - Кувейт. Нашите студентки се класираха за финала, където отново се изправиха пред отбора на ULM. След оспорвана игра момичетата ни отстъпиха на превъзхождащите ги по ръст белгийки и се класираха на второ място в турнира.

Мъжкият отбор на УНСС претърпя  загуба само с една точка в предварителните групи от силния отбор на Сержи, който се състезава в елитна френска  баскетболна лига. На полуфиналите момчетата ни победиха убедително отбора на Германия.

На финала мъжкият ни тим, воден на турнира от треньора Лариса Касабова, се срещна отново с отбора на Сержи. Залагайки предимно на отборна игра - с отлични прояви на Диан Абрашев и Матей Митев, традиционно силната игра на Венцислав Мануилов и на останалите - момчетата ни победиха убедително с 14 точки разлика домакините от Сержи. Победата ни бе определена като тържество на колективния дух.

За MVP на турнира бе избран състезателят Диан Абрашев от отбора на УНСС.