Често се спекулира с уговарянето на мачове в баскетбола, а един американски играч, който в момента играе в гръцкото първенство потвърди, че такива неща се случват.

Баскетболистът даде анонимно интервю и твърди, че подобно нещо се е случило неотдавна.

"Играх три месеца и все още не съм получил нито цент. Играхме срещу един от традиционно силните клубове в Гърция. Бюджетът ни е малък в сравнения с техния. Борихме се, играхме възможно най-добре според възможностите си и губихме от въпросния отбор само с 5 точки", споделя баскетболистът и добавя:

"Тогава настъпи доста конфузна ситуация. Собственикът влетя в съблекалнята и каза: "Какво правите? Трябваше да губите с 8 и повече точки! Губя пари." Аз съм състезател и бях много смутен. Не мога да играя така. Играя, за да победя. Босът отговори: "Така ще вземеш заплата. Трябва да изгубите с толкова или няма да вземете заплати." Мога само да си представя за каква корупция става дума при затворени врати. Не е като да бях толкова изненадан, но и така не получих заплата и реших да си тръгна. Чак, когато започнах да пропускам тренировки, ми изплатиха една от трите заплати, които ми дължаха. Все още ми дължат за два месеца", добавя още американецът.