Баскетболист със скандални разкрития за уговаряне на мачове

 източник: Gulliver/GettyImages

източник: Gulliver/GettyImages

Често се спекулира с уговарянето на мачове в баскетбола, а един американски играч, който в момента играе в гръцкото първенство потвърди, че такива неща се случват.

Баскетболистът даде анонимно интервю и твърди, че подобно нещо се е случило неотдавна.

"Играх три месеца и все още не съм получил нито цент. Играхме срещу един от традиционно силните клубове в Гърция. Бюджетът ни е малък в сравнения с техния. Борихме се, играхме възможно най-добре според възможностите си и губихме от въпросния отбор само с 5 точки", споделя баскетболистът и добавя:

"Тогава настъпи доста конфузна ситуация. Собственикът влетя в съблекалнята и каза: "Какво правите? Трябваше да губите с 8 и повече точки! Губя пари." Аз съм състезател и бях много смутен. Не мога да играя така. Играя, за да победя. Босът отговори: "Така ще вземеш заплата. Трябва да изгубите с толкова или няма да вземете заплати." Мога само да си представя за каква корупция става дума при затворени врати. Не е като да бях толкова изненадан, но и така не получих заплата и реших да си тръгна. Чак, когато започнах да пропускам тренировки, ми изплатиха една от трите заплати, които ми дължаха. Все още ми дължат за два месеца", добавя още американецът.

 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
баскетбол мачове уговорени

Други