Един от най-добрите баскетболисти на Стария континент Шарунас Ясикевичус ще трябва да се бръкне дълбоко, след като изпусна нервите си преди няколко дни. Точно 34 хиляди евро ще струва на Шарас агресивното му поведение към литовска журналистка на летището в родината му при завръщането на националния отбор от Олимпиадата в Пекин. Плеймейкърът на гръцкия Панатинайкос бутна камерата на фоторепортерка, която го снимала с известна местна певица.

Поп-звездата Года Сабутите била сред посрещачите на литовския национален тим, а след това останала, за да говори лично с Шарунас Ясикевичус. Баскетболистът обаче очевидно не харесал, че ги снимат заедно и блъснал камерата на журналистката, удряйки я по главата. Резултатът бил сериозен хематом на челото на фоторепортерката. На разпространения в интернет видеозапис се вижда, как Шарас се насочва към нея и я блъска, а след това журналистката бива прегледана в линейка още на летището.

Ясикевичус все пак се извинил след няколко дни, но ще трябва да плати солидно обезщетение, за да не последва официално обвинение. Журналистката коментира, че прощава на играча, защото той е разбрал грешката си, а тя ще даде сумата за благотворителност. Възможно е обаче Шарунас Ясикевичус да бъде глобен от литовска федерация, заради агресивното си поведение.