Барселона стигна до финала в испанската баскетболна лига АСВ, след като елиминира с 2:0 победи отбора на Хувентут.

Каталунците спечелиха драматично първата среща с 93:90 в Бадалона, но в своята зала „Палау Блауграна” „синьо-червените” нямаха проблеми и се наложиха с 85:71 точки и по този начин Барса се класира не само за финала в лигата, но и си гарантира участие през следващия сезон в най-комерсиалния баскетболен турнир Евролигата.

Срещата започна много силно за домакините, които поведоха с 15:0, а след първите десет минути Барселона водеше с 22:6.

През втората четвърт гостите се събудиха и успяха да спечелят частта с 34:23, като през тези десет минути много силно се представиха Сонсека и Рибас, които поведоха своите съотборници към обрата.

В началото на третата част баскетболистите скъсиха до една точка преднината на Барселона, след като се разигра Руди Фернандес, но при 57:56 за каталунците италианецът Джанлука Базиле отбеляза седем последователни точки и отново даде преднина от седем точки за домакините преди последните десет минути.

В последната четвърт звездата на отбора от Бадалона Руди Фернандес се представи под нивото си, тъй като бе доста изнервен и това отдалечеи Хувентут от финала в лигата. В крайна сметка Барселона успя да спечели мача с 85:71, а по този начин и серията с 2:0 победи.

Алекс Акер бе най-резултатен за Барса с 20 точки, а Яка Лакович добави 17 за победата на каталунците. С 15 точки се отличи Ерсан Илясова, който направи втори пореден силен мач със „синьо-червения” екип, а Фран Васкес реализира 12 точки.

От отбора на Хувентут се отличи Сонсека с 13 точки, а Моисо добави 11. Рибас и Малет реализираха по 10 точки.