Топ фаворитите за спечелване на титлата Барселона, ТАУ Керамика и ДКВ Ховентут започнаха с победи участието си в плейофите на Лига АСВ. В четвъртък лидерът от редовния сезон Реал Мадрид се издъни лошо у дома срещу Уникаха.

Барселона се наложи над Билбао Баскет със 75:64, но едва в края на мача успя да прекърши съперника си. Гостите обещаха оспорвана серия, като поведоха в началото и се оттеглиха с точка преднина на полувремето. Все пак „каталунците” съумяха да обърнат развоя и да надделеят, благодарение на Яка Лакович, завършил с 20 точки. Роже Гримау добави 12, а Марио Касун завърши с 11 и осем борби.

ТАУ Керамика бе доста убедителен срещу Памеса и победи с 87:79. Българският гард на гостите от Валенсия Божидар Аврамов не игра в двубоя. Пит Микел продължава да играе страхотно за ТАУ, като реализира 23 точки и овладя шест борби. Игор Ракочевич добави 22 точки.

В повторение на финала за Купа УЛЕБ, Ховентут отново победи Аскаваю Жирона, този път с 85:72. Домакините изиграха страхотни първа и трета четвърт, когато си осигуриха успеха, и отстъпиха инициативата само в заключителните десет минути. Само за 20 минути на терена звездата на Ховентут Руди Фернандес вкара 22 точки, като направи и четири асистенции и овладя две борби. Звездата на гостите от Жирона Марк Гасол завърши с 15 точки, осем борби и четири асистенции.

Вторите срещи са в събота и неделя.