В четвъртфинален мач за Купата на Краля на Испания Барселона победи с 83:75 Реал Мадрид.

Невероятен мач за каталунците направи Хуан Карлос Наваро, който отбеляза 28 точки и направи 10 асистенции и се превърна в истински кошмар за наставника на Реал Жоан Пласа.

Много силно за Барселона се представиха Даниел Сантиаго, който отбеляза 8 точки, Ерсан Илиясова завърши с 14 точки и пет овладени борби и Виктор Сада, който се отличи с 8 асистенции.

Луис Бълок и Фелипе Рейес се опитваха да се противопоставят на силната игра на Барселона, но не получиха подкрепа от своите съотборници.Американецът завърши с 22 точки, а испанският национал вкара 16 точки и хвана 9 борби.

Мачът започна равностойно, като първата част бе спечелена от Барселона с 23:21 точки, а на полувремето каталунците имаха преднина от шест точки 44:38.

В началото на трета четвърт Барселона изригна и поведе с 56:43, но Реал успя да се върне в мача и на всичко отгоре намали преднината на каталунците на пет точки 59:64.

В последната част настъпи времето на Хуан Карлос Наваро, който със стрелбата си от зоната за три точки поддържаше преднината на своя отбор, коят малко преди края на мача отново стана тринадесет точки 76:63.

Силите на Реал Мадрид не стигнаха за нищо повече освен за по-почетна загуба 75:83.

Така Барселона стана първият полуфиналист на турнира за Купата на Краля, като очаква за свой съперник победителя от мача Тау Керамика и Памеса Валенсия.

В другия полуфинал ще се изправят един срещу друг победителите от четвъртфиналните двойки Уникаха-Калисе Гран Канария и Естудиантес – Ховентут Бадалона.