Балканската баскетболна лига започва своя 13-и сезон с нов генерален спонсор - Delasport.
 
Деласпорт е софтуерна компания с традиции, основана през 2010 година, която предлага разработка и поддръжка на софтуерни решения в сферата на онлайн спортните залози и игри. И именно непрестанното търсене и откриване на нови хоризонти за развитие доведе успешният бранд в международната надпревара.
Новината беше обявена от Дани Нахмиас, генерален директор на Деласпорт.
 
"Отдавна очаквахме партньорството си с БИБЛ, тъй като споделяме едни и същи ценности и се стремим да развиваме компаниите си непрестанно. Като фирма, ситуирана в Европа, Деласпорт с огромно желание ще подкрепи традициите в БИБЛ в това ново сътрудничество", заяви той.
 
От основаването си през 2008 година, Балканската лига не престава да върви смело напред и да се разраства, включвайки отбори от целия Балкански полуостров. Част от международната надпревара са били тимове от България, Македония, Черна гора, Румъния, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Косово и Албания.
 
Съвсем наскоро бе обявено и включването на 12 отбора от Израел, които този сезон ще мерят сили в турнира. Със свежи сили, чисто нови попълнения и нов генерален спонсор, DELASPORT Балканската лига е готова за новата кампания 2020/2021, очаквана с нетърпение от феновете на Стария континент.
 
"Балканската лига е истински щастлива и горда да посрещне Деласпорт в нашето баскетболно семейство и да носи името Деласпорт Балканска лига. Сигурен съм, че многогодишното ни сътрудничество ще донесе много не само на нас и партньорите ни, но и ще допринесе за качеството и популярността на баскетбола на Балканите и в Европа в тези тежки за всички ни времена. Очакваме с нетърпение да споделим огромната радост с почитателите на любимата игра. Предстои ни чудесен сезон, вървейки рамо до рамо с нашите нови приятели, както на игрището, така и извън него", каза спортният директор на БИБЛ, Шай Щрикс.
 
Съвсем скоро феновете ще могат да се насладят на качествен баскетбол. В тези трудни за спорта и човечеството дни, новата кампания 2020/2021 в Деласпорт Балканската лига ще осигури достатъчно забавление дори за най-запалените запалянковци. С общо 18 отбора в битка за титлата и заедно с новия си партньор, сезонът в Деласпорт Балканската лига обещава да е най-динамичният и интригуващ до момента.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.