Целият баскетболен тим на Балкан ще отпразнува спечелените сребърни медали в столицата на Сърбия Белград. Това ще стане на 28 юни, когато играчи, треньори и ръководство ще присъстват и на очакваното с огромен интерес баскетболно шоу в 20-хилядната Комбанк Арена по случай 20-годишния юбилей на една от най-авторитетните баскетболни мениджърски агенции в Европа и света - Беобаскет.

Инициатор на идеята за нетрадиционното отбелязване на сребърните медали е един от основните спонсори на Балкан - управителя на фирма ЛЕКС Груп Цветан Луканов. Именно той ще обезпечи присъствието на балканци в Комбанк Арена и на коктейла, който ще последва спектакъла. Вкрая на миналата година фирма ЛЕКС Груп стана спонсор и на един от най-перспективните отбори в сръбската лига - Мега Лекс, който наскоро гостува в Ботевград за приятелски мач с Балкан, напомня botevgrad.com. Това спонсорство стана възможно с решаващото съдействие на шефа на агенция Беобаскет, един от най-авторитетните баскетболни мениджъри - Мишко Ражнятович.

Идеята за отбелязването на 20-годишния юбилей на създадената през 1995 година и ръководена и досега от него агенция Беобасет е на самия Мишко Ражнятович. Първоначалният замисъл на завършилия право бивш баскетболист е бил да се отбележи скромно с мач между два тима в белградския парк Шумице. Постепенно обаче от първоначалната идея не останало почти нищо и тя се разраснала до проект, достоен за завиждане.

"Бързо разбрах, че не е възможно да бъдат съставени само два отбора от членове на нашата агенция - казва самият Мишко Ражнятович. - Затова решихме отборите да бъдат три, във всеки от тях ще бъдат поканени по 16 играчи от целия свят, разделени на географски принцип. И този спектакъл ще бъде в Комбанк Арена".

Василис Спанулис, Кайл Хайнс, Томас Ертел, Мирза Телетович, Никола Пекович, Перо Антич, Жофри Ловерн, Дарио Шарич, Бобан Мариянович - тези и още много други звезди ще могат да бъдат наблюдавани от присъстващите в Комбанк Арена, както и от зрителите на седем телевизии, сред които и Спорт Клуб.