Баскетболистът от националния отбор на Австралия Пати Милс планира да си наеме частна охрана по време на олимпийските игри в Рио де Жанейро, за да осигури безопасност на своето семейство.

Преди няколко дни от олимпийския комитет на Австралия поискаха повишаване на сигурността на Игрите в Рио, след като параолимийска състезателка по ветроходство и физиотерапевтка станаха жертва на въоръжен грабеж посред бял ден по време на подготовката си в Бразилия.

Шампионката по ветроходство от параолимипйските игри в Лондон 2012 Лизъл Теш и физиотерапевтката Сара Рос бяха атакувани от двама въоръжени мъже в парк край хотел "Фламинго Бийч", докогато карали велосипеди. Единият от нападателите насочил пистолет към Теш и я блъснал на земята.

"Очевидно е, че не може да се пренебрегват тези неща. Ще вземем няколко души с нашето семейство, за да сме сигурни, че има кой да се грижи за тях. Това е олимпиада и искате да сте сигурни, че споделяте това преживяване със семейството и приятелите си, доколкото можете", каза Милс, който играе за Сан Антонио Спърс в НБА. /БТА