Асистентът на най-успешния европейски треньор Желко Обрадович в Панатинайкос Димитрис Итудис е получил предложение да поеме ТАУ Керамика, пишат гръцките медии цитирани от bulgarianbasket.com. Испанският клуб все още търси добър специалист, който ще замени Божидар Малкович и според информациите е готов за брои съдемцифрена сума за Итудис.

Димитрис Итудис вече осем години работи в Панатинайкос (от 1999 година) и е печелил три пъти титлата в Евролигата. Освен това става 7 пъти шампион на Гърция и 4 пъти носител на купата на страната. Именно първият асистент на Обрадович бе избран да води отбора от свободни агенти на Евролигата на първата лятна лига на УЛЕБ в Йезоло, Италия. Един от най-добрите млади специалисти в Европа е и сред най-търсените за лекции на треньорски семинари на Стария континент.

Варианти за треньор на ТАУ Керамика са още хърватинът Невен Спахия и Октай Махмути. Спахия бе начело на Макаби Тел Авив, а Махмути водеше турския гранд Ефес Пилзен миналия сезон.

Гръцкият специалист обаче най-вероятно ще откаже на примамливото предложение от ТАУ Керамика, защото иска да остане в Панатинайкос и да продължи работата си с Желко Обрадович.