Спряганият за завръщане в Лукойл Академик Перо Антич ще остане в тима на Локомотив Ростов. Македонският национал изрази недоволството си от отношението към него в Русия, където имаше забавяне със заплатата му, а тежката контузия, която получи допълнително усложни положението. Въпреки това шефът на Локомотив Ростов Андрей Ведишев побърза да опровергае информациите, че Антич напуска, като обяви, че със сигурност универсалният играч остава в отбора.

Явно е, че в Локомотив има финансови проблеми, тъй като Ведишев добави, че доста от останалите чужденци ще бъдат освободени. Ръководството на Ростов е доволно от Перо Антич и затова иска да го задържи поне още година.

Не е тайна, че Антич бе в България и тази година, докато се възстановяваше от травмата си. Той има принципна договорка с Лукойл Академик да се завърне в България през 2010 година, но през това лято интерес към него имаше и от страна на сръбския гранд Цървена звезда.

Междувременно друг македонец, играл в Лукойл Академик – Георги Чековски – остана без отбор за новия сезон, след като украинският втородивизионен Запорожие го освободи. Причината е свитият бюджет, който не позволява задържането на чужденците в състава. Чековски игра за Запорожие само един полусезон, след като започна годината във Фени Индустри в родината си. Чековски сподели, че вече има варианти за бъдещето си и скоро ще знае къде ще продължи кариерата си.