Баскетболистката на ЦСКА Самара Беки Хамън, която наскоро получи руски паспорт, иска да играе на Олимпийските игри в Пекин именно с екипа на Сборная.

Хамън сподели пред местните медии, че винаги си е мечтала да играе на Олимпиада за родните Съединени Американски Щати, но така не е получила повиквателна.

31-годишната баскетболистка подчерта, че въпреки желанието си да облече потника на Русия, си остава патриот и милее за САЩ.

„Хората, които не са доволни от моето решение, го гледат преди всичко от политическата страна на нещата, а не от баскетболната,” категорична бе Беки Хамън.

През миналия сезон Хамън игра в женската НБА, където бе звездата на Сан Антонио Силвър Старс. Тя обаче реши да премине в Европа и да съчетае шампионатите, тъй като в САЩ дамите играят през лятото, когато е паузата на мъжката НБА.

Любопитно е, че само преди месец и половина Беки, заедно със звездата от НБА Тим Дънкан и ветерана Дейвид Робинсън спечели състезанието Shooting Stars по време на All Star Weekend.

За мъжкия национален отбор на Русия също играе американец - Джей Ар Холдън бе в основата на спечелването на Европейската титла от Сборная миналото лято в Испания.