Академик Бултекс 99 е на крачка от исторически първи финал за Купата на България.

Пловдивският тим победи като гост в първия полуфинален двубой Рилски спортист Самоков с 98:86 (26:18, 28:24, 14:24, 30:20), като по този начин си осигури надежден аванс преди реванша в Пловдив в събота.

Силната защита и поредната порция солидна далечна стрелба /общо 16 тройки/ се оказаха в основата на успеха в Самоков. Академик Бултекс 99 започна отлично, а безпощадният мерник заработи от самото начало. Студентите поведоха с 8:1 и 14:4 и направиха разлика от 8 точки след първата четвърт. Домакините започнаха втората със серия от 10:3 и стопиха пасива си само на 1 точка,но пловдивчани отново дръпнаха в резултата след добра игра на Маравич, Димитров, Дурчев и Бачев, който вкара 4 от 9-те тройки за отбора си до почивката. 

Последва нов опит на Рилски спортист да догони в резултата, но отборът Асен Николов не само, че не го позволи, а увеличи преднината си на 12 точки за първата част.

В началото на третата четвърт гостите съумяваха да поддържат аванс, но постепенно и далечната стрелба на домакините заработи и те успяха да се доближат само на 2 точки от съперниците си преди решителната последна част. Тогава се разиграха Юмипиг и Груев и така Академик Бултекс 99 взе 12 точки  преднина за реванша, който е в събота от 18 часа.

Най-полезен за победителите бе Митко Димитров с 22 точки, Бачев добави 21, а Дурчев 15. За домакините се отличи Дерек Райт с 16 точки.