Манекенката Адтиана Лима и бившият й съпруг Марко Ярич ще трябва да поделят 240 милиона долара по време на развода им, който се очаква да приключи до юли.

Двамата са решили да се разделят по взаимно съгласие, което означава, че ще делят богатството си на половина. Въпреки че те се разделиха още преди една година, двамата са подали молба за развод чак през януари тази година. Бракоразводната процедура трябва да приключи през лятото.

Заради дъщерите си на 5 и на 3 години бившите съпрузи са решили да се разберат като възрастни и да разделят собствеността си според законите на Уайоминг, където се венчаха през 2009 г.

По време на игрите за NBA баскетболистът Ярич е спечелил около 40 милиона долара, а сметката в банката се е увеличила четири пъти чрез частен бизнес. През последните години той се посвещава на строителството, което му носи добри доходи, а има и бизнес в сферата на хотелиерството в САЩ и Сърбия.

Лима също печели страхотно, но въпреки това доходите са й по-малки от тези на съпруга й. През 2008 г. манекенката е спечелила 20 милиона долара, а след това "заплатата" й варирала по около 7,5 милиона долара годишно.

Бившите съпрузи ще си поделят вила в Маями на стойност 10 милиона долара, апартамент в Ню Йорк, оценен на 6 милиона долара, къща в Бевърли Хилс, струваща 2 милиона долара и яхта за 1,5 милиона долара.

Двойката обяви, че се разделя миналата година. Според слуховете Лима хванала мъжа си да й изневерява с друга манекенка, а американски медии съобщават, че Ярич имал любовна авантюра и със съседката. И докато Мрко с опитва да защити личния си живот и нито веднъж не се е показал с друга жена, Лима се разхожда под ръка с новия си приятел, който представи пред медиите веднага, след като подаде молба за развод. /БГНЕС