Вразгара на лятото баскетболните емоции не стихват. Очаква ни ново 3х3 предизвикателство в полите на Рила.

Празненствата по случай празника на град Самоков тази година ще имат и специален баскетболен привкус.

В събота 18-ти август, на централния площад в град Самоков ще се проведе 3х3 турнир за Купата на града, организиран под егидата на Община Самоков, БК Рилски спортист и Самел 90.

Състезанията ще се проведат във всички възрастови групи: момчета и момичета до 12, до 15 и до 18 години, а черешката на празника ще бъде турнира при мъжете над 18. Очаква се участие освен на местни баскетболисти, така и на вече наложили се имена на 3х3 сцената от страната.

За целта ще бъде използвана и официалната 3х3 настилка, любезно предоставена от БФБаскетбол. Състезанията в детските групи ще започнат от 10:00 сутринта - записването ще се извършва на място от 9:00 часа.

Турнирите за 15 и 18-годишни ще започнат съответно в 12:00 часа И 14:00 часа, а отворената група над 18 години ще стартира в 16:00 часа. Записването за участие ще се извършва на място до половин час преди началото на отделните надпревари, а отбори могат да се регистрират и чрез онлайн платформата play.fiba3x3.com

Наградите за най-добрите са осигурени от Община Самоков, Самел 90 и БК Рилски Спортист Самоков, като се очакват много изненади и страхотно настроение.