Женският баскетболен отбор на ЦСКА се конкурира с още 9 отбора за допълнителните 6 места в Евролигата на ФИБА. „Червените ангели” играха в Еврокупата на ФИБА миналия сезон, но сега кандидатстват за участие в новия формат на най-престижния женски клубен турнир на Стария континент.

„Имам пълна яснота, само не знам датата, на която ще се вземе окончателно решение, но ще е през юни. Следващата година Евролигата се увеличава от 18 на 24 места. 10 отбора се борят за 6 места. Вече се прави проучване на кандидатите. Има условия, но които даден тим трябва да отговаря: 1. Да е шампион, 2. Да е от град с добри комуникации, 3. Зала, а Христо Ботев ще бъде ремонтирана заради Европейското за девойки, но което сме домакини през юли, 4. Добър бюджет. ЦСКА е популярно име в Европа. Аз съм оптимист”, каза Росен Барчовски, който все още съвместява работата си и с поста спортен директор на „червените”.

Мъжкият отбор на ЦСКА пък вече чака жребия за Еврокупата на ФИБА, който ще е през юли. Турнирът ще е за 36 тима този сезон.