Женският баскетболен отбор на ЦСКА все още има шанс и надежда да играе в евротурнири. Най-късно до четвъртък тимът воден от Георги Божков трябва официално да заяви или отклони заявката си за участие във ФИБА Къп, а съставът е все още кандидат за Евролигата.

Наставникът на „червените ангели” до последно ще търси варианти за финансиране на евроучастието, като са необходими пари, както за селекция, така и такса участие. Съставът за следващия сезон все още е неясен, защото вървят преговорите с баскетболистките за новите им договори с ЦСКА.

Снощи на специално тържество бившият министър на спорта Васил Иванов – Лучано, който е новият благодетел на БК ЦСКА бе закичен с червено шалче на тима. Самият той пък се провикна „ЦСКА!”.

На събирането присъстваха голяма част от състезателките на женския тим, президентът и наставник на мъжкия тим Росен Барчовски, Георги Божков и много „армейски” фенове предвождани от Димитър Ангелов – Дучето. Сред гостите бяха Марио Примджанов, Екатерина Генова със съпруга си Филип Ценовски и др.

Гардът Силвия Пеева се появи с нов ексцентричен имидж – бяло-руси плитки.

Самият Лучано пък сподели, че от както стана ясно, че ще помага на баскетболния тим на „червените”, много негови познати са му се обадили с желанието да инвестират в ЦСКА.

Шефът на феновете на ЦСКА Дучето пък донесе на събирането специално агне. А главният готвач на бирария „Ривър Сайд” освен с кулинарните си способности впечатли гостите и с музикалните си умения – с китара в ръка, той изпя няколко рефрена.