Страхотното баскетболно предизвикателство за наградите на Vivacom преди третия плейоф в Националната баскетболна лига за мъже между Лукойл Академик и Балкан (Ботевград) ще се премести на сухо място заради прогнозите за лошо време, съобщиха организаторите.

Уникалният за България атракцион Vivacom Basketball Corner ще бъде разположен в “Арена Ботевград”, а не в центъра на Ботевград, за да се гарантира пълноценно изживяване на феновете. 

Локацията за провеждане на активността беше променена поради очакването за дъждовно и хладно време на 21 май, събота. 

В залата участниците в игрите ще могат да изживеят неповторими емоции. Като признание и награда най-добрите ще се състезават пред пълните трибуни по време на мачовете от финалните плейофи. 

Любителите на баскетболната игра ще имат възможност да премерят сили в две паралелни състезания – по реален и виртуален баскетбол. 

източник: facebook.com/NBLBulgaria, Мирослав Дойчев

В играта “Предизвикай приятел” феновете ще трябва да покажат умения в стрелбата в кош, дрибъла и паса.  Всеки участник ще има право на три опита в стрелбата и подаването, като състезанието е по двойки на принципа на елиминациите. Играта ще се проведе на самия баскетболен терен в залата между 13 и 17 часа.

Най-добрите четирима ще се класират за своеобразния финал, който ще се състои на почивката на мачовете на Балкан и Лукойл Академик. Там те ще си партнират с професионални баскетболисти и ще оформят крайното класиране на отборен принцип.

В другото предизвикателство участниците ще демонстрират ловкост и познания в играта PS4 NBA 2016 . Те ще играят на специално инсталираните за целта установки в рамките на Vivacom Basketball Corner, като отново на принципа на елиминациите ще бъдат определени четиримата най-добри. Тук съревнованието ще се проведе отново в залата от 10 до 19 часа.  

Майсторите на виртуалния баскетбол също ще премерят сили с професионални баскетболисти, като тяхното шоу ще започне 30 минути преди двубоите на любимите им отбори от финалните плейофи.

Всички участници ще получат сувенири, а най-добрите – награди, осигурени от генералния спонсор на проявата Vivacom.

Регистрацията за участие ще се извършва пред Vivacom Basketball Corner.

В деня на двубоите всички баскетболни запалянковци ще имат възможност да се снимат с купата на национален шампион, която техните любими отбори ще разиграват в серия до три победи. 

Програма на събитията

21 май -  първа фаза в играта “Предизвикай приятел” по стрелба в кош, дрибъл и пас за всички регистрирани участници  в „Арена Ботевград” 

22 май - трети плейофен мач от финалите на НБЛ между Балкан и Лукойл Академик от 18 часа с активност за всички победители от предния ден