Страхотно предизвикателство с много награди, осигурени от VIVACOM ще съпътстват финалните плейофи в Националната баскетболна лига за мъже между Лукойл Академик и Балкан (Ботевград).

Любителите на баскетболната игра ще имат възможност да премерят сили в две паралелни състезания – по реален и виртуален баскетбол в дните преди първия и третия мач от серията, която започва на 17 май в Правец.

На баскетболното игрище до залата в Правец и в центъра на Ботевград ще бъде разположен уникалният за България атракцион VIVACOM Basketball Corner, където феновете ще могат да изживеят неповторими емоции. Като признание и награда най-добрите ще се състезават пред пълните трибуни по време на мачовете от финалните плейофи.

Правец

16 май – първа фаза в играта “Предизвикай приятел” по стрелба в кош, дрибъл и пас за всички регистрирани участници в гр. Правец на баскетболното игрище до залата

17 май – първи плейофен мач от финалите на НБЛ между Лукойл Академик и Балкан от 19 часа

Ботевград /преди третия двубой от серията/

21 май – първа фаза в играта “Предизвикай приятел” по стрелба в кош, дрибъл и пас за всички регистрирани участници в центъра на град Ботевград пред магазина на VIVACOM

22 май – трети плейофен мач от финалите на НБЛ между Балкан и Лукойл Академик от 19 часа

В играта “Предизвикай приятел” феновете ще трябва да покажат умения в стрелбата в кош, дрибъла и паса. Всеки участник ще има право на три опита в стрелбата и подаването, като състезанието е по двойки на принципа на елиминациите.

Най-добрите четирима ще се класират за своеобразния финал, който ще се състои на почивката на мачовете на Лукойл Академик и Балкан. Там те ще си партнират с професионални баскетболисти и ще оформят крайното класиране на отборен принцип.

В другото предизвикателство участниците ще демонстрират ловкост и познания в играта PS4 NBA 2016 . Те ще играят на специално инсталираните за целта установки в рамките на VIVACOM Basketball Corner, като отново на принципа на елиминациите ще бъдат определени четиримата най-добри.

Майсторите на виртуалния баскетбол също ще премерят сили с професионални баскетболисти, като тяхното шоу ще започне 30 минути преди двубоите на любимите им отбори от финалните плейофи.

Всички участници ще получат сувенири, а най-добрите – награди, осигурени от генералния спонсор на проявата VIVACOM.

Регистрацията за участие ще се извършва пред VIVACOM Basketball Corner.

В деня на двубоите всички баскетболни запалянковци ще имат възможност да се снимат с купата на национален шампион, която техните любими отбори ще разиграват в серия до три победи.