Баскетболистите на Берое ще станат част от програмата на 11-я Маратон на четенето, който ще се проведе в Стара Загора. Инициативата е под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, организатори са община Стара Загора, библиотека Родина и Регионалната библиотека „Захари Княжески“, съобщават от клуба.

Мотото на проявата тази година е „Чети и спортувай“, а партньори са и ПФК Берое. Именно на стадион „Берое“ в петък ще бъде даден официалния старт на Маратона като освен играчите в четенето ще се включат и хора от клуба.

В 11.00 часа пред книжарница „Хеликон“ в центъра на Стара Загора започва големият хепънинг с участието на деца и ученици. Именно там в 15.30 часа ще се включат баскетболистите на Берое като те ще и закрият празника в 16.00 часа. Играчите ще имат възможност да почетат откъси от любими автори, както и такива на баскетболна тематика.

Спортистите в Стара Загора не за първи път се включват в подобни инициативи. Преди две години футболистите на Берое дадоха старт на голямото нощно четене и събраха десетки свои почитатели в центъра на града. Тази година към тях ще се присъединят и баскетболистите на „зелено-белите“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS