Баскетболният Берое от днес има собствен талисман. Точно както в новото лого, създадено в началото на сезона, това е птицата-феникс, която е и един от символите на Стара Загора.

Новият талисман ще се нарича Берко и ще бъде показан за първи път пред привържениците на „зелено-белите” в събота, когато Берое приема Рилски спортист в пряк сблъсък за третото място в класирането. Двубоят е от 18,00 часа в общинската спортна зала „Стара Загора”.

Берко ще бъде неизменна част от програмата на всички домакински срещи до края на сезона в Националната баскетболна лига и Балканската лига, заедно с мажоретния състав на Търговската гимназия в града и ще забавлява най-малките привърженици. За мача с Рилски спортист към тях се присъединяват децата от вокална студия „Розов свят”.

Това е поредната стъпка на ръководството на баскетболния клуб в стремежа да привлече в залата не само родителите, но и децата. Припомняме, че от близо два месеца всяка седмица баскетболистите на Берое се срещат с децата от 1 до 4 клас в старозагорските училища като поредната такава ще бъде утре в СОУ „Максим Горки”.