Втори български млад баскетболист поема в посока Италия. 14-годишният Димитър Димитров ще се присъедини към Георги Сираков в тренировъчния процес на Римини, пише bulgarianbasket.com.

Димитров още през май тази година бе поканен от сръбският специалист Ратко Йоксич на двуседмичен лагер с момчешкия отбор на ЦСКА Москва, а миналият месец Митко бе на камп в Белград и също заинтригува специалистите с таланта си.

Заминаването за Римини Димитров дължи на собственика на „ИнтерпърформансисЛучано Капикьони, който лично го е наблюдавал. Все още не са ясно дали на младежа ще бъде предложен договор с агенцията, но Димитров ще тренира неопределено време с италианския тим.

Димитър Димитров е син на старши треньора на женския Левски Спартак Тина Димитрова и брат на една от най-големите надежди в женския ни баскетбол Екатерина Димитрова, която през миналия сезон също игра в Италия, но от тази есен ще подсили редиците на израелския Макаби Рамат Хен.

Другият българин в Римини е година по-големият Георги Сираков, който в началото на лятото подписа 9-годишен договор с „Интерперформансис”, замина за Италия заедно с цялото си семейство.