Баскетболният ЦСКА подписа с още един американски състезател. Това е 22-годишното крило от университета „Фладира Сентръл” Лавел Пейн. Той е висок 203 сантиметра и през последните две години е играл в първа колежанска дивизия на NCAА. Преди това е бил един от най-добрите играчи две години подред в Tallahassee CС.

Пейн ще се включи директно в подготовката на ЦСКА. Той е подписал предварителен едномесечен договор с „червените” и, ако от клуба го одобрят, ще остане за две години.

Роденият във Форт Лодърдейл състезател играе като четворка, много добър борец е и с висок процент на стрелба.

„Имаме подписан договор с него. Той е за един месец тук до 10 октомври. Ако го харесаме, веднага след това ще подпишем с него за две години. Такава е клаузата в договора,” каза старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски пред BulgarianBasket.com. „Той играе като четворка, има дълги ръце и по това, което гледах на касетите мисля, че в България може да бъде използван и за петица. Млад е и доста перспективен. Това е най-важното за нас в този момент. Опитваме се да налагаме млади играчи, имам много добри отзиви за него и се надявам той да оправдае очакванията ми.”

ЦСКА заминава утре за Солун за участие в четиристранния турнир, на който бе поканен. “Червените” срещат утре в 17.00 шампиона на Македония Струмица 2005. В другия полуфинал веднага след това играят гръцките Македоникос и Панорама. В неделя вечерта са финалните мачове, като първо играят загубилите от срещите в събота, след това победителите.

ЦСКА се връщат от Гърция в понеделник, веднага след допълнителната приятелска среща с Мент, която е от 17.30. След турнето в Гърция отборът ще търси съперници за контроли у нас преди квалификациите за влизане в А-1 в началото на октомври.